Opplev Sandøya

Det gode liv. Hva er det? Vi tror vi vet det… På Sandøya lever vi det gode liv hver dag. Året rundt. Stillheten, skogen, havet. Vi har alt – unntatt bilene da. Eller forresten, vi har en. Butikken kjører varene hjem til oss hver torsdag i den. Det er fint. Ellers har vi skole! Og barnehage! Og kor! Og idrettslag! Og historielag! Og mye mer… Ca 200 øyboere utgjør til sammen et levende helårssamfunn. Og hvis vinteren blir lang, tenker vi frem mot sommeren hvor innbyggertallet tidobles. Det er fint med sommer på Sandøya. Da lukter det nyslåtte plener, syriner, hav og griller som fyres. På tørkesnorene henger badehåndklær til tørk, fiskeskrøner fortelles på bryggene, vi møtes på en kafeene eller restaurantene eller på skjæra. Men det beste - det er menneskene. Vi er sammen. Vi trenger hverandre. Vi er stolte.

Det gode liv. Hva er det? Vi tror vi vet det…

Om øya

Øya deles ofte i «to», Østergården og Vestergården. For å få med seg alt på Østergården, tar man turen rundt «nullen». Kikvik Vevmakeri, Brød og Vind, Øyspinn og Ellen Lobb ligger på denne ruta, og du vil også kunne stoppe i flotte Sandvika eller Ingers bukter for å ta et bad. Men allerede ved ankomst Sandøykilen ligger det til rette for hyggelige besøk. Mose og Basthaven snekkeri holder til der, og butikken selvfølgelig. Går man videre mot Vestergården passeres «Nordskau» og øyas overnattingssteder, Inni Granskogen og La locanda di Marie (som også byr på deilig, italiensk mat om sommeren), Løvøens Lams verksted og man kommer til Eyvind Hermansens keramikkverksted. Rett ved siden av kan ungene bruke skolens lekeplass, og her går tiden ofte fort… Videre vestover passerer man Oles Tau, Linns Lysstøperi og Ragnvalds Pølsemakeri. Og like ved finner man galleri Fire. Også på Vestergården er det fint å ta et bad, på vei ut mot 4915 A/S (båtbyggeriet) kan man ta stien til «Paradisbukta». Her finnes en nydelig og langgrunn liten strand. Billedkunstner, Oddrun Irene Bø, holder fotoutstilling hos 4915 A/S i sommer.

Kommer du i egen båt, finnes offentlige båtplasser ved Sandøya Mat. Det er begrenset antall plasser, men som regel finner man en ledig. Det er også mulig å låne litt plass ved 4915 A/S for kortere dagsbesøk. I løpet av 2019 (forhåpentligvis før sommeren), får vi også gjestebrygge på Hauketangen!

I løpet av sommeren vil det bli mange, hyggelige arrangementer på øya. Følg med på arrangementskalenderen vår, denne vil bli oppdatert hele tiden.

Ønsker du mer informasjon, eller har du spørsmål om Made on Sandøya? Ta gjerne kontakt med Linn Zwilgmeyer på telefon 47265606 eller Elisiv Løvøen på telefon 97464645. Vi legger gjerne til rette for grupper også, både omvisninger, guidede øyturer og bespisning kan ordnes.