Rutetider / Taxibåt

 

For generelle spørsmål om Made on sandøya kontakt :

Linn Zwilgmeyer

M: 47 26 56 06

E: linnzwil@online.no

 
 

Slik kommer du deg til sandøya

Det er enkelt å komme til Sandøya. Fra Tvedestrand er det et kvarter å kjøre, og bilen setter du fra deg på anviste parkeringsplasser på Hagefjordbrygga. Herfra går rutebåten regelmessig fra morgen til ettermiddag (på kveldstid kan man bestille taxibåt). Sandøya har tre offentlige/kommunale brygger – Hauketangen, Haven og Sandøykilen, og alle tre er anløpshavn for rutebåten.

Mange planlegger nok et stopp på de ulike verkstedutsalgene, men det er fullt mulig å fylle dagen med naturopplevelser. Sandøya har ca 5 kilometer veg, men også et utall av stier og turløyper. Mange av disse er merket, og på Sandøya Mat kan du få kjøpt orienteringskart. Naturen er allsidig; skog, tjern, svaberg, strender, enger og flotte utsiktspunkter. Deler av skogen på Sandøya er fredet, og her finner man et stort mangfold og deilig ro.

• Togstasjon påVegårshei: t. 815 00 888 eller www.nsb.no
• Buss fra øst eller vest: www.nor-way.nowww.konkurrenten.nowww.lavprisexpressen.no
• Lokal busstransport: www.akt.no
• For all ruteopplysning med buss - ring 177
• Båtskyss, både rutebåt og taxibåt: Tlf. 95744500 eller internettadresse www.sorlandetsmaritime.no.


Opplev Sandøya

Det gode liv. Hva er det? Vi tror vi vet det… På Sandøya lever vi det gode liv hver dag. Året rundt. Stillheten, skogen, havet. Vi har alt – unntatt bilene da. Eller forresten, vi har en. Butikken kjører varene hjem til oss hver torsdag i den. Det er fint. Ellers har vi skole! Og barnehage! Og kor! Og idrettslag! Og historielag! Og mye mer… Ca 200 øyboere utgjør til sammen et levende helårssamfunn. Og hvis vinteren blir lang, tenker vi frem mot sommeren hvor innbyggertallet tidobles. Det er fint med sommer på Sandøya. Da lukter det nyslåtte plener, syriner, hav og griller som fyres. På tørkesnorene henger badehåndklær til tørk, fiskeskrøner fortelles på bryggene, vi møtes på en kafeene eller restaurantene eller på skjæra. Men det beste - det er menneskene. Vi er sammen. Vi trenger hverandre. Vi er stolte.

Det gode liv. Hva er det? Vi tror vi vet det…


Om øya

Øya deles ofte i «to», Østergården og Vestergården. For å få med seg alt på Østergården, tar man turen rundt «nullen». Kikvik Vevmakeri, Brød og Vind, Øyspinn og Ellen Lobb ligger på denne ruta, og du vil også kunne stoppe i flotte Sandvika eller Ingers bukter for å ta et bad. Men allerede ved ankomst Sandøykilen ligger det til rette for hyggelige besøk. Mose og Basthaven snekkeri holder til der, og butikken selvfølgelig. Går man videre mot Vestergården passeres «Nordskau» og øyas overnattingssteder, Inni Granskogen og La locanda di Marie (som også byr på deilig, italiensk mat om sommeren), Løvøens Lams verksted og man kommer til Eyvind Hermansens keramikkverksted. Rett ved siden av kan ungene bruke skolens lekeplass, og her går tiden ofte fort… Videre vestover passerer man Oles Tau, Linns Lysstøperi og Ragnvalds Pølsemakeri. Og like ved finner man galleri Fire. Også på Vestergården er det fint å ta et bad, på vei ut mot 4915 A/S (båtbyggeriet) kan man ta stien til «Paradisbukta». Her finnes en nydelig og langgrunn liten strand. Billedkunstner, Oddrun Irene Bø, holder fotoutstilling hos 4915 A/S i sommer.