KURS OG OPPLEVELSER – HELE ÅRET!

 

Sandøya er flott hele året. Ja, kanskje finest en varm septemberdag, med rosa svaberg, klar luft og sol som fremdeles varmer. Eller en kald januardag med stjernehimmel, knitrende snø og koselig lørdagskafe på skolen. 

Vi deler gjerne opplevelsene med flere. Med to hyggelig overnattingssteder tilgjengelig kan vi lage en «pakke» som passer for akkurat deg og din familie, venner eller kollegaer. Flere av bedriftene tilbyr blant annet ulike kurs/opplevelser for grupper, og verkstedene kan besøkes hele året!

 
 

Ragnvalds Pølsemakeri

DSC_0218.jpg
lokalet1.jpg

Lær å lage dine egne pølser! Ragnvald er kokk og har også mange år bak seg som lærer på Restaurant- og matfag. Han er lidenskapelig opptatt av pølser og gode råvarer. Vi samles på kjøkkenet for en innføring i «pølsekunsten» og sammen produserer vi 3 typer pølser. Med lokale råvarer og spennende krydder blir det garantert smakfullt. Deltakerne får også tips om godt tilbehør og sammen lager vi selvsagt et deilig pølsemåltid underveis.

Deltakerantall: 6-10 personer
Varighet: ca 3 timer
Pris: kr 1190,- pr person
(inkludert måltid og ca 3 kg pølser til å ta med hjem)

Linn og Ragnvald tar også imot bestillinger på selskaper, lunsjer osv. Vi har plass til ca 35 personer i eget selskapslokale, og opptil 150 utendørs. Ta gjerne kontakt for et tilbud!


Julianes kokebok

JK_detalj_3383.jpg

Lær å lage grønn mat fra bunnen - bli med Julianes Kokebok på kurs!
Vi bruker lett tilgjengelige ingredienser, og sammen lager vi gode, mettende retter som enkelt kan gjenskapes hjemme. Med utgangspunkt i sesongens grønnsaker lager vi et rikholdig og flere retters måltid, breddfullt på smak. Jeg lover inspirasjon, tips og triks til tilberedning og krydder.
Matkursene tilbys til både barn og voksne. Jeg tilbyr ulike typer kurs og kan skreddersy etter behov.
Kursene holdes i hyggelige omgivelser hos Inni Granskogen på Sandøya, i Arendal og i Kristiansand.

Deltakerantall: 6 - 12 personer
Varighet: 1- 3 timer
Priser: fra kr 300,- til kr 900,- pr person.
Pakketilbud med overnatting hos Inni Granskogen er også mulig.

Julianes Kokebok kan også levere grønn mat til eventer. Ta kontakt så kan vi sammen finne et opplegg som passer dere.


Keramikkurs med Eyvind Hermansen

DSC_5620.jpg

Keramiker for en dag! Deltakerne samles i verkstedet der Eyvind presenterer dagens oppgave. Med kyndig veiledning lager vi to forskjellige gjenstander. Tingene brennes etter kursets slutt og er ferdige til henting ca 8 dager senere. De kan også sendes i post. Kurset passer både for barn og voksne.

Deltakerantall: 5-9 personer
Varighet: 2-2,5 timer
Pris: kr 800,- for voksne og kr 400,- for barn


Omvisning på båtbyggeriet

DSC_4694.jpg

I 2012 overtok vi Sandøy Båtbyggeri etter Steinar Lund, og vi er stolte av å kunne videreføre håndverket og kvaliteten som det tradisjonsrike båtbyggeriet står for. Bygget stod ferdig på 70-tallet, og lite er endret siden den gang. Stedet er autentisk og med en helt egen atmosfære. Vi jobber med både restaureringer og nybygg, og tar gjerne imot grupper for omvisninger.

Deltakerantall: 5-30 personer
Varighet: ca 1 time
Pris: kr 100,- pr person


Glasskurs med Ingunn Gjone

DSC_4843.jpg

Arbeid kreativt med glass (fusing) i verksted.
God veiledning frem til eget produkt.
Pris og antall timer avhenger av gruppens ønsker.
Gøy...og mye gøy....med farger!

Deltakerantall: 2-6 personer


OVERNATTING


Inni Granskogen

DSC_4129.jpg
DSC_4126.jpg

På tur med familien? Kanskje er dere flere familier sammen, eller kanskje er det vennegjengen eller jobben som vil på tur noen dager? Til Inni Granskogen er dere hjertelig velkommen. Stedet er ypperlig for små grupper! Det ligger usjenert til, med kort vei til alt øya har å by på. Stedet har et godt utrustet kjøkken, en stor spisestue og innbydende terrasse. 
Navnet sier for øvrig det meste. Inni Granskogen holder til midt på øya, i granskogen ved idylliske Østertjenn. Her har det de siste årene reist seg et lite småbruk. Huset er ferdig og klar til å motta gjester, mens uteområdet gradvis tar mer og mer form.
I tillegg til overnatting, kan vi også være behjelpelig med å organisere mat og opplevelser mens du er på øya. Ta kontakt, så finner vi et opplegg som passer for deg! 

Antall senger: 18 (9 dobbeltrom)
Pris: Helgeleie fra kr 5000,- til kr 8000,-, ukesleie fra kr 7500,- til kr 15000,-, inkludert vask (tillegg for leie av sengetøy/håndklær: kr 200,- pr person).


La locanda di Marie

DSC_4339.jpg
DSC_4348.jpg

Midt på øya, i det gamle bedehuset, serveres hjemmelaget italiensk mat. Gjestehuset har 5 enkle og koselige dobbeltrom, med mulighet for overnatting året rundt. Stedet er perfekt for en tur med vennegjengen eller familien Ta kontakt for et tilbud!

Antall senger: 10 (5 dobbeltrom)
Pris: kr 600,- pr person inkludert frokost